Mijn meeste recepten ontstaan vaak in de supermarkt. Ik ga boodschappen doen, en bedenk dan dat er deze week ook nog een nieuw recept gedeeld mag worden. Wat ga ik eens maken….Een gevulde paprika! Nu is dat op zich niet zo vernieuwend. Het wordt pas verrassend door de vulling.
Terwijl ik stond de dubben kwam ik een cliënt van me tegen. Ik vroeg haar: ‘welke groenten lusten jouw kindjes graag?’ Ze noemde sperziebonen. Mooi uitgangspunt voor de vulling.
Heel veel jaren geleden at ik eens boontjes met gehakt en satésaus, uit zo’n doosje. Ik vond dat lekker. Wij houden sowieso van saté. Dat is heel eenvoudig te maken zonder doosje. En minstens zo lekker!
En omdat het deze maand de 31e Halloween is, werden het oranje ‘griezel’ paprika’s. Een feestelijke maaltijd voor het hele gezin. Happy Halloween!
Ingrediënten voor 2 porties:
2 oranje paprika’s
200 gr gehakt naar keuze
1 ui, gesnipperd
200 gr sperziebonen
Satésaus volgens mijn recept
peper
kokosolie of roomboter
Bereiding:
Kook de boontjes in water zonder zout gaar, giet af en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ‘hoedjes’ van de paprika, en verwijder zaden en lijsten. Je kunt er eventueel met een scherp mesje, gezichtjes uitsnijden. Zet ze op een ovenplaat
Maak de satésaus volgens DIT recept.
Bak de ui glazig. Doe het gehakt erbij, en bak rul. Je kunt dit eventueel op smaak brengen met peper, meer is niet nodig.
Doe als laatste de boontjes en de satésaus erbij. Roer goed door, en vul hiermee de griezelpaprika’s.
Zet ze nog zo’n 10-15 minuutjes in de oven. De paprika wordt niet heel gaar, en blijft een stevige bite houden.
Geniet, Mandy
LV – SV – GV – KA