Kardemom Peertjes

Het is alweer november! Deze maand en de daarop volgende staan in het teken van gezelligheid. 17 november komt, als het mee wil zitten, die goede man weer aan in Nederland. En vrijdag 30 november hebben wij weer een Bunzlau Castle inloopdag van 14:00 tot 19:00 uur. Mocht je een aanvulling op dit mooie servies in je schoen willen vinden, dan stuur de goedheiligman maar deze kant op die vrijdag.

Daarnaast zijn wij al volop druk met de voorbereidingen van de volledig uitverkochte Kerst High Tea’s die wij mogen verzorgen op zaterdag 15 en zondag 16 december. Super leuk en spannend! We toveren onze ontvangst-/workshopruimte om tot een kleine bistro. We gaan ons bovenste best doen om er twee heerlijke dagen van te maken. Als jij tot de gelukkigen behoort die zich op tijd heeft ingeschreven, dan krijg je zeer binnenkort van mij nog een mailtje.

Vandaag deel ik een extra feestelijk gerecht. Kardemom peertjes. Sommigen van jullie denken nu misschien, hé dat recept ken ik al! Dat klopt, het is een recept uit mijn kookboek. Zou je mijn boek graag in je schoen of onder de kerstboom vinden? Ik heb er nog een aantal te koop, en dan is op…op. Ooit had ik de ambitie om nog een tweede boek uit te brengen, maar dat heb ik dit moment voor onbepaalde tijd geparkeerd. Ik heb het te druk met andere leuke dingen.

Kardemom peertjes dus. Een heerlijk dessert dat in de verste verte niet lijkt op het recept van mijn stoofpeertjes uit de slowcooker. Het is een luxe en feestelijk dessert dat veel simpeler is, dan dat het doet overkomen op het bord. Leuk is dat. Dat je gasten denken…wow culinair zeg! En dat jij dan als enige de eenvoud van het recept kent, en glimlachend de complimenten in ontvangst kunt nemen.

Ingrediënten (6 porties)

3 stevige peren
50 gr honing
1 el ongezouten roomboter
50 ml vers sinaasappelsap
½ tl vanille extract
rasp van een halve sinaasappelschil
6 kardemompeulen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de honing met de sinaasappelsap en het vanille extract en schenk dit in een ovenschaal.

Schil de peren, snijd ze doormidden en schep er met bijvoorbeeld een meloenbolletjes schep het hart uit (met de pitjes) uit. Rol de peerhelften door de sinaasappelsaus tot ze helemaal bedekt zijn met een laagje.

Leg de peren met het hart naar boven in de ovenschaal. Voorzie iedere peer van een bolletje boter. Verdeel de kardemompeulen en de sinaasappel rasp tussen de peren in de schaal.

Zet de peertjes voor zo’n 20 minuutjes in de oven. Draai ze na deze tijd, en bak ze nog eens voor zo’n 20 minuutjes. De saus zal een karamellaag zijn geworden in de schaal.

Haal ze uit de oven en laat ze licht afkoelen. Serveer met geitenyoghurt of het advocaat ijs uit mijn kookboek.

Geniet, Mandy
SV, GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Kan dit recept ook met stoofpeertjes worden gemaakt?

Geef een antwoord