Koolhydraatarme Limoenkoekjes

Soms heb je gewoon zin in koek. Ik wel in ieder geval. En hoe fijn is het dan wanneer deze koolhydraatarm en suikervrij zijn. Ik heb roomboter gebruikt, en dus lijken ze veel op roomboterkoek. Heerlijk! Liever geen lactose? Gebruik dan ghee of kokosolie. Enjoy!

Ingrediënten voor 10-12 stuks:

80 gr ongezouten (gras)roomboter of kokosolie
1 ei
200 gr amandelmeel
50 gr Sukrin 1:1
Rasp van een halve limoen
mespuntje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Smelt de roomboter (of kokosolie) op laag vuur, en mix dit samen met het ei.

Meng het amandelmeel, zout, de Sukrin ‘suiker’ en de limoenrasp door elkaar. Doe daarna de natte ingrediënten erbij en roer alles goed door elkaar.

Maak met je handen balletjes van het deeg en druk ze plat. Ik had nog zo’n gezellige koekstempel in huis, die ik er nog even ingedrukt heb. Leg ze vervolgens op de bakplaat.

Zet de bakplaat gedurende 10 à 15 minuutjes in de oven of totdat de koekjes goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt. Het worden na het afkoelen redelijke knapperige koekjes. Bewaar ze (niet te lang) 😉 in een afgesloten pot op een droge plaats.

Op zoek naar meer koekrecepten? KLIK DAN HIER.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

Wil je in het voorjaar bij me komen lunchen/brunchen in de vorm van een high tea? Gezellig, er zijn nog een paar plaatsjes vrij! KLIK DAN HIER.

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.