Koolhydraatarme Limoenkoekjes

Soms heb je gewoon zin in koek. Ik wel in ieder geval. En hoe fijn is het dan wanneer deze koolhydraatarm en suikervrij zijn. Ik heb roomboter gebruikt, en dus lijken ze veel op roomboterkoek. Heerlijk! Liever geen lactose? Gebruik dan ghee of kokosolie. Enjoy!

Ingrediënten voor 10-12 stuks:

80 gr ongezouten (gras)roomboter of kokosolie
1 ei
200 gr amandelmeel
50 gr Sukrin 1:1
Rasp van een halve limoen
mespuntje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Smelt de roomboter (of kokosolie) op laag vuur, en mix dit samen met het ei.

Meng het amandelmeel, zout, de Sukrin ‘suiker’ en de limoenrasp door elkaar. Doe daarna de natte ingrediënten erbij en roer alles goed door elkaar.

Maak met je handen balletjes van het deeg en druk ze plat. Ik had nog zo’n gezellige koekstempel in huis, die ik er nog even ingedrukt heb. Leg ze vervolgens op de bakplaat.

Zet de bakplaat gedurende 10 à 15 minuutjes in de oven of totdat de koekjes goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt. Het worden na het afkoelen redelijke knapperige koekjes. Bewaar ze (niet te lang) 😉 in een afgesloten pot op een droge plaats.

Op zoek naar meer koekrecepten? KLIK DAN HIER.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

Wil je in het voorjaar bij me komen lunchen/brunchen in de vorm van een high tea? Gezellig, er zijn nog een paar plaatsjes vrij! KLIK DAN HIER.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

3 reacties

  1. Ik heb ze gebakken deze week. Mega succes! Mijn collega (ze eet koolhydraatarm) en zelfs die zoetekauw van mij vonden het heerlijk! Ik moet ze verstoppen anders kan ik iedere dag wel gaan bakken 😁.
    Alleen het draaien van de deegballetjes was moeilijker dan beschreven want het was heel klef. De volgende keer zet ik het deeg weer even in de koelkast zodat de boter weer iets harder wordt. Dan krijgen de koeken ook een betere vorm.

  2. Hallo,

    Ik wil de koekjes graag gaan maken! Kan ik de Sukrin ook vervangen? Door bv honing of vloeibare Stevia? Ik hoor het graag. Bedankt!

    Groetjes Kirsten

    1. Hoi Kirsten, dan verwacht ik wel ja. Met honing zijn ze enkel niet meer koolhydraatarm. Met stevia wel. Groetjes!

Geef een reactie