Snel PizzaBrood & Imperfecte perfectie

Foodblogger, afslanker, suikervrij, geen pakjes en zakjes, coach. Dat ben ik allemaal, en ook allemaal niet. Ik merk dat er een bewustwordingsverschuiving plaatsvind onder de ‘goodfoodies’ en bloggers die ik ook doormaak.

Een jaar of 3 geleden was ik 100% de belichaming van mijn eigen leefstijl. Deze legde ik mijzelf star op, en er was geen grijs gebied. Zwart of wit. En ik at ab-so-luut wit EN minimaal. Er was constante paniek als ik iets zelf niet gekookt of gebakken had. Vakanties, feestjes, restaurantbezoekjes…ga zomaar door.

Ik werd moe, uitgeput, kreeg een maagzweer, en veroordeelde ondertussen mijn familieleden die wel zo af en toe buiten de puur-en-lekker-leven lijntjes kleurden. Orthorexia.

Ik was bang om aan te komen, bang om niet goed voor mezelf te zorgen, bang om niet het voorbeeld te zijn, waarvan ikzelf denk dat jullie willen dat ik ben. Bang om er ‘minder goed’ uit te zien dan de ander. Waarom die angst…en die drang naar ‘perfectie’ als het voor mezelf toch nooit goed genoeg is? En wat is dat…perfect?

Het leven en ik werden er (voor mezelf en mijn naasten) niet leuker van. Dun was ik wel. Maatje 164 kinderkleding. Dat vond IK mooi. Alleen ik geloof ik. 😉 Mijn familie en mijn grote liefde gingen hun zorg uitspreken.

Sinds een paar jaar doe ik en voel ik wat anders. Ik ben zoveel meer dan ‘mijn leefstijl’. Ik ben vrouw, vriendin, dochter. Spiritueel, open, gevoelig, chaotisch, creatief, muzikaal, theatraal en een beetje raar (in positieve zin). Ik houd van mensen en dieren, buiten zijn, pas gemaaid gras, lang tafelen met vrienden, iets langer in bed blijven liggen in het weekend…en niet steeds zo nadenken over wat ik wel en niet mag van mezelf. Hoe dat eruit ziet kun je vooral zien op mijn Instagram.

Bij die zoektocht naar (eet)balans en innerlijke rust hoort een gezond gewicht, en billen waar iets meer beweging in zit. Dat vind ik goed. Maar soms ook niet. Dan voel ik me dik. Ik lijk wel een vrouw.

Ik heb er ook de leeftijd voor om mijn perfect functionerende lichaam eens te gaan waarderen in plaats van af te breken. Ik ben er wel een beetje klaar mee. Ik ben gezond en heel veel kilo’s lichter dan 8 jaar geleden, maar zit niet super strak in m’n vel. Imperfecte perfectie. Ik zeg tegen anderen in zo’n geval: ‘Je bent een tijger die z’n strepen zelf verdient heeft’. ‘Daar mag je heel erg trots op zijn’. Voor de ander weet ik het heel goed.

Uiteraard voel ik nog steeds goed wat wel en niet bij me past qua voeding. Vaak kies ik voor het beste. Soms kies ik voor het (voor mij) lekkerste. Meestal zonder schuldgevoel of paniek. Soms is dat er wel. Vaak de dag erna. Maar dan sta ik weer op, en ‘loop’ ik weer door.

Ik zeg hiermee niet dat het 1 of het ander voor jou beter of slechter is. Jij bent jij en ik ben ik. En dat is juist zo leuk! Jezelf een leefstijl aanmeten waar je geen stress van krijgt, dat lijkt me voor iedereen het beste en het fijnste.

Puur en Lekker Leven gaat niet over dik of dun zijn. Het gaat over zo vaak mogelijk het beste doen voor jezelf, houden van jezelf en zelfacceptatie. Een gezond lichaam en een gezonde, positieve mindset. Eten zonder strenge regeltjes en restricties, maar een manier van eten vinden die bij jou, jouw lichaam en jouw leven past.

Luister naar je lichaam, eet zonder schuldgevoel, geniet van al dat wat er is. Het kan er namelijk zomaar ineens allemaal niet meer zijn….Leef je beste leven, en hoe dat er voor jou uitziet, weet jij zelf het allerbeste!

Ga nu alvast maar genieten van dit heerlijke snelle pizzabrood. 🙂

De recepten die ik hier post zijn en blijven Puur-en-Lekker-Leven-Proof. Mocht dit eens niet zo zijn, dan zal ik dat er duidelijk bijzetten.

Ingrediënten voor 1 portie:

2 koolhydraatarme boterhammen (of ander brood dat bij jou past)
1 flinke tomaat
1 el tomatenpuree
rode ui in fijne ringetjes
plakjes gerookte (of gekookte) kipfilet
geraspte (geiten)kaas
Italiaanse kruiden
peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rooster 2 boterhammen.
Besmeer ze met tomatenpuree, en leg hier wat plakjes kipfilet op.
Bestrooi dit royaal met kaas en leg hier bovenop 2 plakjes tomaat.
Garneer met peper en Italiaanse kruiden.

Leg dit pizzabrood nog enkele minuutjes in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Eet er eventueel nog een kop verse soep of salade bij.

Geniet en heb lief, Mandy
SV, KA

Instagram: https://www.instagram.com/puurenlekkerleven/
Facebook: https://www.facebook.com/puurenlekkerleven/

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord