Zoals je hierboven in het filmpje hebt kunnen zien is het vandaag voor de 2e keer:
Food Revolution Day.
Op deze dag vieren mensen over de hele wereld feestjes en staan op die manier stil bij goede voeding.
Op deze dag vieren mensen over de hele wereld feestjes en staan op die manier stil bij goede voeding.
Het thema dit jaar is: Cook it, Share it, Live it.
Om er mijn eigen kleine bijdrage aan te leveren zal ik vandaag mijn favoriete, gezonde en snelle ontbijtje met jullie delen. Op dit voedzame ontbijt kun je uren vooruit!
Het is mijn eigen versie van ‘Overnight-Oats’
Allemaal leuk dat ‘ver-Engelsen’ maar hoe leuk is dit in het Nederlands;
Logeer-Havermout. (op z’n Mandy’s dan hè) 😉
Allemaal leuk dat ‘ver-Engelsen’ maar hoe leuk is dit in het Nederlands;
Logeer-Havermout. (op z’n Mandy’s dan hè) 😉
Je maakt dit ontbijt de avond tevoren al klaar en dat betekent in de ochtend meer tijd voor andere dingen.
Ingrediënten:
2 el havermout
1 el gebroken lijnzaad
½ el chipzaad (Het chiazaad absorbeert vocht en zorgt voor een ‘pudding-achtig’ mondgevoel).
½ el zonnebloempitten
½ el zonnebloempitten
1 mok ongezoete amandelmelk
½ tl vanille extract
snuf kaneel
1 tl limoensap
2 of meer (Medjool) dadels zonder pit, in stukjes (naar zoetbehoefte)
1 el koud geslingerde honing (optioneel, ik vind dat te zoet)
halve rijpe banaan in plakjes
2 el blauwe bessen
Bereiding:
Doe alle ingrediënten, ook de dadels (met uitzondering van het andere fruit en de honing) bij elkaar in een schaaltje of weckpotje.
Roer dit even door en zet dit afgedekt/afgesloten in de koelkast een nacht te logeren. (Buiten de koelkast mag ook. Dat doe ik zelf, anders vind ik het te koud.)
In de ochtend schep je er het fruit op en schenk je er eventueel wat honing over.
Je kunt dit ook meenemen naar je werk als lunch!
Geniet, Mandy
GV – SV – LV