Champignons. Je houdt van ze, of haat ze. Ik hou d’r ontzettend van! Deze gevulde variant staat hier regelmatig op het menu. Op zaterdagavonden wil ik weleens niet koken, maar maak ik een hapjes plank. Zo’n plank bevat wat rauwkost, toffe toastjes, salades, kaasjes, een soepje en deze gevulde champignons. Dan kijken we Netflix en smullen ondertussen van al dit lekkers. Door je avondmaaltijd zo af en toe te vervangen voor zo’n plankje, kun je toch gezellig snacken zonder dat het extra is. Prima oplossing!
Ingrediënten:
1 ds champignons
1 sjalot
1 bakje kruiden roomkaas
geraspte kaas naar smaak
Zwarte peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een ovenschaal in.
Borstel de champignons schoon, en breek de stammetjes eruit. Snijd de sjalot en de stammetjes heel fijn. Bak deze glazig in wat (kruiden)roomboter of kokosolie. Laat even afkoelen, en draai er wat peper overheen.
Meng nu wat kruidenroomkaas door het gebakken sjalot mengsel. Leg de champignons ondersteboven in de ovenschaal en vul ze met het kruidenroomkaas mengsel. Voorzie alle champignons van een toefje geraspte kaas. Zet ze nu voor zo’n 20 tot 30 minuutjes in de oven. Zorg dat de geraspte kaas gesmolten is, maar niet verbrand. Lekker als bijgerecht bij een lekkere salade of als koolhydraatarm hapje met een prikker erin.
Geniet, Mandy
SV, GV, KA