Mandy antwoordt (4) + recept: venkelsalade met Noordzee garnalen
Hey Heleen, Wat een goede en positieve mindset, ik hou d’r van! Het heeft me ook echt even aan het denken gezet, want ik moest belachelijk lang nadenken over dat waar ik trots op ben. De perfectionist in mij, sabelt trots heel vaak neer. 😉 Het eerste wat ik dacht was namelijk; ik ben trots […]
Heleen vraagt (4)
Terugblikken en successen vieren. Ik begin het jaar eens met iets nieuws: positief terugkijken! Ik mag namelijk leren (van mezelf) om meer te genieten van hetgeen ik heb bereikt, in plaats van weer meteen nieuwe dingen/doelen toe te voegen. Dus..wat is er in 2014 gebeurd waar ik trots op mag zijn? Qua voeding ben ik trots op: 1. […]
KipKerrie met Bloemkoolrijst
Ik vind tijd doorbrengen in de keuken zeer zeker geen straf. Koken met aandacht en met pure ingrediënten is liefde op een bord, en dat proef je! Maar soms laat je agenda het niet toe. Dan is een makkelijke en snelle maaltijd ook (letterlijk en figuurlijk) een zaligheid. Dit is er zo eentje. Je kunt […]
Kaneel ‘broodjes’ en weemoed
Oudejaarsavond, tsja…wat vind ik daarvan? Eerlijk? Over het algemeen stemt dit me licht droevig, in de vorm van weemoed. Treurig om dat wat is geweest nooit meer terug zal komen. Iedere 31e december ben ik me daar extra bewust van. Weer een jaar voorbij…. Aan de andere kant weet ik ook dat je dankbaar mag […]
Warm chocolade dessert met winterfruit
De granaatappel, alweer zo’n superfood van moeder natuur. Eet ze vers want de (supermarkt)sapjes met granaatappel(smaak) bevatten heel veel suikers. Verse granaatappels bevatten natuurlijke suikers maar de afgifte van deze suikers aan de bloedbaan, wordt vertraagd door de grote hoeveelheid natuurlijke vezels die er ook inzitten. Verse, rijpe granaatappels zijn heel gezond door de enorme hoeveelheid […]
Beef Wellington
Beef Wellington is DE Engelse kerstklassieker! Een gerecht van ossenhaas, rauwe ham en een duxelle (fijngehakte paddenstoelen met kruiden). Deze worden in bladerdeeg verpakt en in de oven gegaard. Het bladerdeeg dient ervoor dat het vocht niet uit het pakketje verdwijnt, en de smaken van de duxelle en de ham in het vlees kunnen trekken. Het bladerdeeg heeft […]